Veel gestelde vragen

V: Is het een bezwaar dat ik nog nooit genaaid heb?
A: Nee, dat geeft niets. Je krijgt persoonlijke begeleiding waarbij je stap voor stap verteld wordt hoe je een kledingstuk in elkaar moet naaien. Daarnaast word je uitgelegd hoe een naaimachine werkt.

V: Hoe gaat het met een naaimachine?
A: Het is de bedoeling dat je je eigen naaimachine meeneemt. Als je net begint is een goedkope naaimachine goed genoeg. Je leert op deze manier goed met je eigen machine om te gaan en kan je thuis lekker door met naaien.

V: Kan ik een gemiste les inhalen?
A: Ja, dit kan altijd. Het maakt niet uit wanneer je dit wilt, het moet alleen wel even in overleg afgesproken worden. Na de datum van opzegging is het niet meer mogelijk om lessen in te halen.

V: Wanneer kan ik met de lessen beginnen en kan ik ook altijd stoppen wanneer ik wil?
A: Je kunt gedurende het hele jaar starten met de lessen en ook altijd stoppen wanneer je wilt, je hebt een opzegtermijn van 1 maand.

V: Kan ik een keertje krollen stofomen kijken?
A: Ja hoor, dat kan altijd. Maak een afspraak en de koffie staat voor je klaar.

V: Ik kan al naaien maar wil graag een stap verder maken en moeilijker patronen naaien, kan dit ook?
A: Alles is mogelijk, van hele simpele patronen tot mantels en colberts.

V: Ik heb een moeilijke maat, is dit een probleem?
A: Nee, we halen altijd een patroon uit een patronenblad en gaan het patroon hierna gelijk aanpassen. Als je het kledingstuk aan het naaien bent zullen we alles goed passen zodat je uiteindelijk een perfect passend kledingstuk zult hebben.

V: Zijn er ook patroonbladen te leen?
A: In mijn atelier heb ik veel bladen te leen zoals bijvoorbeeld de Burda, Knipmode, de Knippie e.d.

V: Mag ik ook mijn eigen ideeën toepassen op mijn patroon?
A: Natuurlijk, leuk zelfs.

V: Krijg ik huiswerk?
A: Je mag zelf je tempo bepalen. Als je de tijd hebt om thuis te naaien zal een kledingstuk sneller af zijn maar heb je geen tijd dan is dit ook geen probleem.