De ideale rok lengte

Blogpost plaatje ideale roklengte

Worstel jij ook wel eens met de grote vraagstukken in het leven? “Ben ik wel gelukkig?” of: ”Verloopt mijn carrière wel helemaal zoals ik gehoopt had?” en natuurlijk: “Draag ik wel de ideale roklengte?!”

Het blijft altijd moeilijk om hier een antwoord op te geven zeker als je de mode in de gaten wilt houden en met de laatste trends mee wilt gaan. Leeftijd is ook wel een dingetje waar helaas rekening mee gehouden moet worden. Aangezien dit onderwerp vaak een discussie is in mijn atelier geef ik je in deze blogpost enkele tips van stylisten en van de bekende Nederlandse modeontwerper Mart Visser.

Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je er altijd op je best uitziet, je goede punten accentueert en de mindere probeert te verdoezelen. Heb je prachtige lange, slanke benen dan lacht het leven je op het gebied van roklengte je tegemoet, alles kan namelijk. Heb je echter korte benen en/of dikke kuiten, dan volgen hier enkele tips:

Bij korte benen:

Don’t: een rok tot halverwege de kuiten dragen. Deze moeilijke lengte laat niet genoeg been zien om je langer te maken, maar laat te veel been zien om het feit te verdoezelen dat je benen niet je sterkste punt zijn.

Do: een lange rok met hoge hakken, dit geeft extra lengte. Draag een kuitlange rok met laarzen in dezelfde kleur waardoor je benen optisch langer lijken. Of gebruik de tip van onze meester ontwerper Mart Visser (zie filmpje).

Heb je dikke kuiten? Dan kan je beter geen kuitlange rok dragen, maar een A lijn rok tot aan de knieën (zie weer de tip van Mart Visser). Bij een A lijn rok lijken je kuiten en enkels slanker, wat natuurlijk precies de bedoeling is!

Bekijk het filmpje van de bekende modeontwerper Mart Visser met zijn tips over wat de ideale rok lengte is zodat je er altijd super uit kunt zien via onderstaande link:

https://www.libelletv.nl/serie/vraag-expert/ideale-roklengte/

Volg mij ook op Facebook via onderstaande link en deel mijn blogs!

https://www.facebook.com/Modenaaischool.Antonia/

Veel plezier met het naaien van je on-trend kleding!

Liefs, Antonia