Styling Tips

Hallo dames, hier volgen weer wat styling tips over het uiterlijk van kleding en het effect hiervan op je lichaam en je gezichtsvorm. Deze kan je natuurlijk weer meer of minder op laten vallen zodat je er altijd super uit gaat zien.

foto styling tipsEen vuistregel die je kunt onthouden is: herhalen versterkt en doorbreken zwakt af. Ik bedoel hiermee dat als je bijvoorbeeld een lange nek hebt en je draagt een shirtje met een V-hals dan ga je de lengte van je nek herhalen en benadrukken. Draag je een shirtje met een boothals, dan doorbreek je deze lengtelijn .

De kleur van kleding kan ook het beeld van je postuur beïnvloeden. Over het algemeen kan je zeggen dat donkere kleuren afkleden en lichte kleuren benadrukken je lichaamsvorm.

Een combinatie van een donker gekleurde top met een lichtere kleur broek of rok maken je voor het oog kleiner. Een combinatie van kledingstukken die van boven naar beneden overlopen van licht naar donker, laten je juist langer lijken. Lengte kun je ook laten zien door lengtebanen van kleur. Een top in dezelfde kleur als de broek maakt je langer.

Nog een paar tips over dessins op de stof van je kleding:

  1. Grote dessins als grote ruiten of bloemen maken kleiner
  2. Kleine dessins als stipjes of smalle streepjes maken groter.
  3. Ronde motieven als stippen, ronde bloemen en paisley dessins benadrukken de ronde vormen van je lichaam en verzachten hoekige vormen.
  4. Hoekige motieven als ruiten en blokken benadrukken hoekige vormen en laten ronde lichaamsvormen of ronde gezichten minder ‘bol ’lijken.

Verder heeft de stof ook nog invloed op hoe slank je lijkt in je kledingstuk. Je lijkt voller in kleding van stugge, stijf vallende of harige stoffen. Je lijkt slanker in gladde en soepel vallende stoffen. Let er op dat je kleding niet te strak zit, dik lijkt dikker en dun lijkt dunner, bij stretch stoffen waar je makkelijk een vinger tussen de stof en de huid kunt leggen, maakt slanker.

Wij hopen dat we jullie weer geholpen hebben om er zo super mogelijk uit te kunnen zien, probeer de tips eens uit en zie het effect!

Vergeet mij niet te volgen op Facebook!